Jonna Eson Brådhe - Svensk rallyförare

I Fredags startade South Swedish Rally nere i Karlskrona.

Jonna var på plats med Co-drivern Sandra Bergström och teamet!

10 SS skulle köras och det bjöds på hårda, snabba och väldigt luriga vägar, tjejerna hade kört igenom alla sträckor 2 gånger och gjort lite små ändringar i noterna.

Känslan i bilen var på topp och strax innan start började nerverna komma krypandes…
Det var 2:a tävlingen i bilen för Jonna, så målet för helgen var att hitta en bra känsla och få så mycket mil som möjligt.

”Vi startade ganska försiktigt på fredag kvällen, jag var väldigt avvaktande dom 2 första sträckorna men innan start på SS 3 sa jag till Sandra att nu ska vi försöka ta i mer än innan… säger Jonna”

Tidig lördag morgon, 7 SS återstod en tuff dag framför sig hade tjejerna, en dikesvisit redan på första sträckan men i mål med hel bil och fortfarande ett stort leende på läpparna.
Samarbetet mellan Jonna och Sandra funkade klockrent!

”Efter lång servicen åkte vi ut för att köra dom tre sista sträckorna, vi hade redan kört delar av dom sträckorna så målet nu var att kunna förbättra våra tider lite. Vi kände även från start att fästet var bättre än första vändan… Säger Jonna.

Tjejerna förbättrade sina tider och kom till slut på en 11:e plats i klassen!

”Jag är nöjd, det är trots allt bara 2:a tävlingen i bilen. Jag ger denna säsong som ett läroår samt att försöka öka hela tiden i min egen takt! Jag kommer fortsätta samarbete med Sandra Bergström, hon hoppar in och åker alla SM tävlingar med mig, vilket är jätteroligt då det funka så bra mellan oss…

Kan inte summera denna helg bättre än att jag är super glad och lycklig för alla som gör detta möjligt för oss. Efter Rally Gotland såg det ganska mörkt ut för oss att komma till start… Men efter hårt arbete i 10 dagar gick det vägen och det tacket vill jag rikta till Bengt Öberg (min mekaniker) som började ringa runt till massa företag. TUSEN TACK!”

Nästa planerade tävling är 13 juni i Kopparberg Stockholms DM.
Nöjda tjejer SSR

Service SSr

SSR lördag

SSR6

Start SSRSteffens Foto SSr

SSR4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 8 =